Ibu mengandung boleh ke makan ubat batuk jenis hisap kat kedai2 jual tu??

saya pregnant 7weeks, tapi kerap batuk dan tak selesa..boleh ke sy makan ubat batuk jenis hisap tu? yg jenama woods/fisherman/lain2 jenama... #ingintahu

2 Balas

Sy makan alhamdulillah tak ada apa yg buruk jadi, as long moderate intake. Better consume ubat batuk dlm bentuk liquid tu, ada yg pregnancy friendly. Gegula tu bkn ubat batuk sis, tu just gegula utk legakan je.

2y ago

ok baik..terima kasih :)

Saya baru alami batuk tekak gatal kahak, hisap fisherman alhamdulillah legaa.. sy second trimester