Pendarahan seakan period

Saya pregnant 6w. Jumaat lps saya ada keluar darah mcm coklat2 tak banyak, pg check swasta dorg scan kantung ok masih dkt tmpt nya. Then ahad tu da start darah mcm period. Tapi tak penuh pad laa. Mcm period je. Isnin pg emergency, dorg check urine +ve, scan masih nmpk kantung, tp dorg suspect incomplete miscarrage. Tp perut mmg takda sakit ape2, so dorg refer ke OB. Ob scan tvs then mmg nampak kantung masih dlm rahim. Darah mmg kluar je mcm period. Then doc tulis kt report pregnancy of unknown viability. Sbb doc xdpt nk conclude kn lg baby tu jd ke tak. So 2mggu lg doc suruh dtg repeat check up. Minta doakan saya semoga ada keajaiban. Smg ada denyut jantung. siapa pernah ada pengalaman macam ni?

1 Balas

Saya bulan lepas kandungan dalam 7week..tiba2 keluar darah macam period tapi tak banyak dan takde sakit apa2. Petang tu pergi klinik, kantung elok lagi ok bulat cantik. Tapi darah masih keluar sikit2.. Lusanya gie lagi klinik, tengok kantung macam tak cantik. Doctor cakap mungkin tak jadi dan suruh refer hospital. Balik saya belum sempat pergi hospital ada keluar macam Ketul darah.. Lama2 keluar macam Ketul daging. Saya gugur juga, takde rezeki. Saya tanya doctors tak boleh makan ubat kuat rahim ke, doctors cakap kalau makan tapi kandungan tak jadi memang akan gugur juga. Awak rehat banyak2 ya,semoga ada rezeki utk awak.