Honeydew awal kehamilan

Hi saya pregnant 6mggu ..bole ka saya makan buah honeydew? Sebab saya ada baca awal kehamilan tak boleh makan makanan beranginn.. honeydew beranginn tak ? First time mom #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

hi. utk makanan ni, senang cerita kena try and error dgn badan sendiri. cuba makan sikit, tgk ada rasa tk sedap memana tk. klu tkde, dikira boleh makan selagi tk terlalu banyak dan tk terlalu kerap. mcm buah, buah banyak khasiat, tp terlebih mkn blh jd penyebab gula tinggi.

Kalau ada GDM, makan sikit je la sebab segala jenis timbikai tinggi juga kandungan gula.