Susah nak telan ubat

Saya pregnant 4bulan. Tapi kdg skip ubat pastu muntah kalau makan. Takut and effect baby. Lama alahan ni ..helpp 😭

4 Balas

Sy pn sma mse ambk zincofer pn lps setghjm muntah. Skrg ambk iberet.beli kt farmasi. Nurse yg sruh beli. Alhmdulillah dh xmuntah. Ambk 1bji pagi & 1bji mlm. Mmg xblh skip ubt.

minta dr tukar ubat lain. atau minta dr suggest ubat lain unt beli kt farmasi .. sllunya kalau ada stok ubt lain di kk, dr akan bg .

Jgn skip ubat. Try mintak ubat lain. Skang mkn ubat apa? Liaise with nurse or doctor.

mntk tukar ubat lain