Perut masih lapar lepas makan nasi

Saya pregnant 3bulan sekarang. Tapi asik lapar semula walaupun baru lepas makan nasi dan makanan2 lain. Adakah baby dalam perut perlukan zat makanan yang sangat banyak. #first pregnancy

6 Balas

Em2. Memang asyik nak makan saja bila preggy ni. Especially bila dah takda morning sickness. Tapi kena berjaga2 selalu. Kena makan yg berkhasiat. Jgn smpai timbangan berat melebihi 2kg setiap bulan. ☺

Normal macam tu..bila lapar, makan je..tp jgn mkn dalam kuantiti yg byk. Makan sikit tapi kerap..makan mknn yg berkhasiat..bykkan minum susu dan kurma.

Sama2😀 1st trimester ni makan banyak mana pun rasa lapar je..its normal,tapi kena control jugak..badan pun dah rasa kembang😊take care mummy

Zat yg baby perlukan is folic acid.. Makan byk ikan dan sayur.. Tu penting.. Buah2n jangan lupa.. Stay healthy mommy🌹

Normal sama laa. Tkprnh nk knyg asyk lpr

Ambik buah2an sebelum mkn nasi