Lendir beserta darah

Saya pregnant 11 weeks. Sebelum ni masa kencing ada keluar lendir campur darah, itu normal untuk awal preggy. Tapi tadi keluar lagi kenapa ya ? #firstmom #bantusharing #pleasehelp #firstbaby

11 Balas

Asal ada keluar spotting darah adalah tidak normal biarpun di awal kehamilan, pertengahan atau akhir.. Sepatutnya dah keluar awl2 tu awk terus jumpa dr, kalau dr marah sbb xde apa2 takpe sbb bagi saya adalah lebih baik kita tahu apa brlaku dgn kndungan kita daripada xbuat apa2 tindakan. Biasanya kalau ada lendir bercampur dgn darah ni tanda awl ancaman keguguran atau mgkn ada mslh lain lg tp yg paling common ibu2 alami adalah ancaman kguguran dan dr akan bagi ubat kuatkan rahim. Lebih baik awak dtg jumpa dr ye tnya prkmbngan kandungan awk. Semoga dipermudahkan.

bukan la nak menakut2 kan or nak bagi awk risau. tapi saya bermula dgn hanya spotting coklat. kemudian start kencing nampak ada darah2. then darah keluar bnyk mcm period. within 5 hari je benda ni. last2 gugur. sepanjang bleeding tu setiap hari saya pergi hospital sbb risau. last sekali time hari ke 4 scan baby semua ok.hari ke 5 gugur terus. jadi segera la puan ke hospital. nak berlaku apa2 tu sekelip mata je. jgn tangguh2 ok

sy aritu kuar drh setitik dua terus g kecemasan. dr seluk guna speculum dan periksa jln rahim sama ada tertutup atau terbuka. nasib tertutup klau terbuka 1@2 cm dr terus antar g hospital besar. takut gugur . alhamdulillah semua ok . dr cuma nasihatkn byk rehat bedrest. drh pun x keluar lg da. bayi scan pun ok. aktif

masa awal pregnant yg awak kata normal keluar darah tu, doctor yg inform awak ke? atau awak sendiri beranggapan benda tu normal ya? kalau belom pergi klinik dn doctor belom check awak. benda tu tak normal. sila segera dpt kn penilaian kesihatan dr doctor

Tak normal..sy time pregnant setiap kali checkup nurse dan doc pesan keluar darah terus pergi hospital..

tak normal awak walaupun sikit je yg keluar. terus pergi ke emergency hospital ye. bahaya utk kandungan awak

betul dik apa yg lain ckp...better pegi check ya...semoga xde apa² yg serius n baby ok² je...

smlm nurse kk bru bgthu sy . keluar drh apa apa terus pergi hospital . jangan tggu tggu .

1y ago

Betul tu sis, sy masa 1st buka buku pink pn nurse da pesan benda yg sama.

Tak normal. Setiap kali check-up nurse akan pesan if ade pendarahan sila ke hospital segera.

Kenapa ckp normal? Bnykkan ilmu ya ibu