kelapa muda

Saya preggy 7 minggu . Tapi teringin sangat nak minum air coconut shake . Mengidam .. Boleh ke minum kandungan baru lagi ? Risiko x kalau minum ?

2 Balas

Teringin sgt, boleh je minum. Tp dlm kuantiti sedkit. Skdr melepaskan keinginan. Sbb kdgn awal lgy. Tapi, sebenarnya air kelapa bgus kerana mmpunyai eloktrolit, potasium, vit C, sodium dll. Awal2 dlu pun sy xberani minum. Tp bila dah dlm 3 bulan mcm tuu. Sy minum je, alhamdulillah bby ok jee. Bykkn membaca dan research sblom ambil sesuatu makanan.

Saya minum air kelapa dari awal trimester lg sbb mmg suka minum air kelapa, coconut shake, dll yg ada kelapa 🤣 but alhamdulilah kandungan okay dah 34mggu. Tp tak sure badan org lain2 😁but yg penting makan sesuatu jgn berlebihan je..