IBU HAMIL BOLEH MAKAN TEMBIKAI

Saya preggy 24 minggu.. Boleh ke makan tembikai merah dgn oren selalu? Sbb tembikai mmg fav saya dari dulu.. Oren plak sbb sy suka minum jus dia.. Marah husband sy kata x leh mkn sbb tembikai tu tajam.. Oren tu plak berasid.. Saya buntu.. Sbb check dkt Internet kata boleh.. Ada preggy mommies dkt sini mkn x?

IBU HAMIL BOLEH MAKAN TEMBIKAI
29 Balas

elok sis mkn tembikai n oren.. sy bleh kate hr2 mkn tembikai sejak nk msk 6 bln hr tu..

Dlm applikasi ni ada bagitau buah apa yg okey. Boleh klik dekat " Makanan&Nutrisi"

Sye mkn je.. Elok la... Oren tu lgi elok. Suami sye stiap hri pesan sruh mkn oren

Boleh je.. Tp mcm sy pulak suka mkn tp lepas mkn mesti rasa nak muntah. 😅

sy makan byk...sebijik sorg...sy tk suka kngsi...alhamdulillah tkde ape..

Saya rasa tembikai ni mmg ok untuk org pregnant...saya pun suka makan jugak

5y ago

tumpang tanya kenapa setiap kali sya makan tembikai badan saya jadi sakit² macam lenguh2😅😅

Sye dh 28weeks, sye mkn jugak tembikai merah..alhamdulillah ok je

sy hari ii makan tembikai ok je😬sejukkan tekak

makan la sis uiii... takde sape nak marah pon

Lah.. Mkn lah... Lagi elokk