hi, mummies semua saya nak tanya tentang ikhtiar hamil kembar dengan susu efferty taro.

saya plans nk consume efferty taro ikhtiar kembar next year. ada tak yang dh cuba ? berkesan tk? atau ada tk kaedah lain untuk kita ikhtiar baby twins?

8 Balas

Sayaa ttc menggunakan efferty biasa je perisa choc untuk 5 har and merasa satu jar yg taro so tk dpt nak share keberkesanan taro tu tpi so far mmg dpt membantu meningkatkan imune dan hormon dalam diri saya sebab saya check haritu selepas 4 jar minum efferty dr ckp saya mcm ada pcos tpi mcm dh nak sembuh . Tk lma lepastu selang sebulan Alhamdulillah sangkut . Tapi dr rai ckp nak lagi berkesan mcm orang afrika tu dorang ruji mkanan ada la ubi taro . Bukan ubi keldek biasa , dia yg taro tu . Direbus dan makan tiap hari , insyaAllah mungkin menjadi 🩷

3mo ago

Ubi taro ni dia lain wak , dia susah sikit nak jumpa . Dia dalam dia mcm putih2 sikit luar dia choc gitu . Awak boleh search ubi taro . Orang afrika suka makan ni . Dr rai kata sebabtu dorng subur2 and kdg anak kembar ramai .

Pregnancy pertama saya kembar, amalan yg saya perasan saya buat saya mkn folic asid 3 bulan sblm merancang nk hamil. Mula2 mkn folic asid sbb nk lancarkan period supaya bg mudah ‘lekat’ sbb dah try sblm2 ni x lekat. Dan saya mmg penggemar ubi2 n cendawan.. tak tau lah ada kaitan tak dgn kehamilan kembar ni, tp utk yg folic asid tu ade jugak kajian bleh undang kehamilan kembar, apa2 pun semua kejadian Allah yg tentukan.. moga2 bermanfaat..

3mo ago

Kalau nk teruskan, teruskan, dia mcm mknn tambahan, tp kalau nurse dah start sarankan mkn Obimin atau supplement utk ibu hamil yg lain xperlulah ambil folic acid lagi sbb dlm kandungan obimin pon dah ade kadar folic asid yg dah ckup utk badan

sya pn mencari tahu jga 😶 , sblh husb sya atok dia tu ada kembar sepasang lakipuan🥹 tp keturunan cucu" diorg ni blm ada yg kembar.. teringin jga ada ank kembar, sbb faktor kesihtan klu dpt kembar alhamdulillah😊. smga kta smua dipermudahkn urusan murah rezeki aamiin2

Sy pn nk tau juga apa tips nk hamil kembar ni.. family sy byk kembar tp sy blm ada rezeki pregnant kembar lg.. org lain yg pernah share dkt sy dorang pregnant kmbar sbb mkn ubat subur telur dri klinik, iui atau ivf

4mo ago

Haah.. tp ubat tu bkn doctor boleh bgi suka hti juga cuma utk kes tertentu 😅 ubat matangkn telur .. ya ada juga org share mkn ubi

Adik ipar sy ttc 2y mmg xade lekat lgsung in 2 years tu..so tahun ketiga dia ambil efferty taro hanya 1 jar ada 15 sachet..dia minum 11 sachet terus lekat tp scan sorg ja..

aada kafa banyakkan makan ubi masa merancang nak hamil kembar tu. xkisah ubi apa. boleh search kat google or try follow tips doktor raihana tu

Boleh amalkan makan ubi keledek... Rajin2 mkn.. Inn shaa Allah bole hamil kembar🥰🥰🥰