Minyak kelapa dara vs minyak kelapa

Hi. Saya pernah dapat tips untuk tidak koyak masa bersalin nanti iaitu, sapu minyak kelapa dara (VCO). Ada ke yang pernah amalkan? 1 lagi saya nak tanya, apa beza minyak kelapa dara & minyak kelapa?

3 Balas

perineal massage kan? mmg bagus utk lembutkan muscles. bukan takkan koyak tapi at least kalau koyak, tak hancur lebur. haa gitu. minyak kelapa Dara ni di extract tak guna haba, so mmg sangat2 pure dan Selamat. sebab tu boleh minum. minyak kelapa ni proses dia dipanaskan. tak sure boleh minum ke tak. utk masak boleh

saya dulu amalkan kapsul vco dari 4 bulan sampai nak bersalin, alhamdulillah takde darah tinggi takde kencing manis walaupun berat naik 2kg sebulan..hari2 tapau milo ais mamak 🤦🏻‍♀️bby lahir kulit bersih je jalan mudah bukak tapi bukan rezeki saya, bby songsang 🥲

Haa yee. Ok fahamm. Thank you ye mommy 💐💐☺️