BILA PERLU SCAN & BUKA BUKU PINK?

Saya pernah ada sejarah ectopic. Alhamdulillah sekarang diberi rezeki hamil lagi. Saya check upt positive Jumaat lepas (12/01/2024) Clear Blue tunjuk 2-3weeks. Kalau ikutkan 1st day period last saya : 27/11/2023, saya dah 7weeks. Kitaran period saya agak lama sikit lepas dari ectopic tu. Sekarang ni saya confius saya berapa minggu eh?? Then saya tak sure nak gi scan bila? Any suggestion ? Saya taknak scan terlalu awal sebab taknak overthinking kalau gi scan tak nampak lagi. At the same time, saya takut nak scan lambat2 sebab saya pernah ada sejarah ectopic. Helppppppp#pleasehelp #bantusharing

12 Balas

2-3 weeks? setahu sy clear blue start detect masa 3-4 weeks. ke dkt result tu 2-3?

8mo ago

2-3w bersamaan 4-5w dear. kalau awak jenis period teratur. boleh je nak g scan. kalau scan 7w boleh nampak kantung. scan 8@9w keatas boleh nampak baby & heartbeat klip2❤️