ada lagi tak tips untuk cepat hamil?

saya perlukan tips untuk cepat hamil. saya mencuba hampir setahun.

14 Balas

Saya ttc setahun, before dapat tau pregnant, ni yang saya buat sebulan sebelum pregnant : - exercise/aktifkan badan (10k steps/day) - home workout - saya dan husband makan supplement himalaya ( shatavari, speman, kapikachu) - track guna opk, susun elok2 dalam diari. - minta kucing tolong doakan rezeki zuriat - eat clean Sebenarnya agak stress sebab dah setahun ttc belum pregnant, pastu malas fikir pasal pregnant. Mmg focus nak sihat n kurus je.. tetiba positif pulak pregnancy test hehe bulan tu jugak banyak gi vacation jalan2 ngan husband. Saya cuma bersama ngan husband sekali saja bulan tu, tak sangka lekat baby.. compared to sebelum2 tu selang sehari/ 2 hari mesti bersama. Sekarang saya dah 19 weeks, masih tak percaya dapat rasa bawa anak sendiri dalam perut ni.. Semoga ada rezeki puan ❤️ boleh try tips2 ni

Sy pn mcm ni sblm ni, so sy jumpa doktor utk cek kesuburan sy & suami. Kadang kita ni takde telur tu yg bersama mcmana pn tetap tak lekat. Doktor akan bgi ubat subur dan juga kemudian clomid. Pastu at the same time buat teknik track opk. (Beli byk2 kat shopee murah ja). Btw utk senang tau waktu kita subur, dlm tubuh kita akn kluar mcm lendir egg white.. time tu bila awak test mmg opk naik terang.. time tu la bersama suami, sbb telur kita akan hidup dlm 48 hours mcm tu.. InsyaAllah menjadi. Sy doakan awak diberikan rezeki zuriat ♥️♥️♥️

cuba guna teknik opk, senang tau waktu subur & senang inshaAllah, saya pun cuba buat mcmni alhamdulillah upt positif bulan mulia ni😭🤲🏻 satu lagi, dalam masa sebulan sebelum saya & suami start makan supliment, saya makan supliment shatavari (himalaya) utk matangkan telur & kesuburan dgn folic asid, suami saya pula makan speman & kapikachu (himalaya). untuk kesuburan & kualiti sperm lelaki. inshaAllah, selagi boleh ikhtiar kita cuba💪🏻❤️

Mungkin boleh ikhtiar dgn cara guna opk utk tahu waktu sis betul2 subur. Saya ttc 2 tahun. Sebelum ni selalu follow apps period calendar tapi x pernah lekat (mungkin disebabkan oleh waktu kesuburan saya x accurate dgn calendar). Lepas cuba ikhtiar guna opk, sekali sahaja alhamdulillah terus lekat. Semoga ibu2 yg berjuang ttc ditiupkan janin ke dalam rahim ibu2 sekalian. Amin 🤲

1y ago

Aminnnn

sy mkn asid folic suami isteri,habatusauda n sy ad pergi berurut sbb sy prnh gugur,bila brurut makcik tu ckp rahim sy dkt bwh sbb tu senang gugur,sy brurut bln2,hujung bln sy buat kelapa bakar 2kali dan sy minum air rebusan by kak imah 2kali ...bln 3sy priod bln 4 sy xpriod sy check upt 3hri lps lewat samar n sy check lg guna cb naik double,alhamdulillah... kita cuba ikhtiar

sy buat kelapa bakar 5hari sekali..period stop buat abis period buat lagi..period dtg elok tiap bulan...makan folic acid suami isteri...mkn buah tukar jajan tu...pastu sy diet buang 10kg dri berat skrng...buat IF(INTERMITENT FASTING)16:8/ 23:1...Kalau sush jmpa waktu subur.. lps period kerap je bersama...insyallah ada rezeki...

sis kerapkan bersama suami ikut time subur suami... 3pagi-7pagi time subur suami ... waktu ni spermar suami aktif dan akan menjadi... selepas bersama jgn terus cuci ... elakkan cuci dngn sabun atau cuci Smpai ke dalam

Saya cuba makan acid folic, suami pun makan sekali sebiji sehari. Guna opk untuk tahu waktu subur. Kerap bersama, lepas bersama diam 5minit macam tu baru basuh. Semoga dipermudahkan segala urusan awak 🌼

Guna teknik opk utk tahu masa subur kita and lepas dpt waktu subur boleh bersama ngn hubby. InsyaAllah teknik opk ni berkesan. Saya sndiri guna teknik ni dan alhamdulillah upt positif bulan ni 😭

bagi Muslim, boleh Cuba ikhtiar guna air kelapa bakar. Alhamdulillah saya berjaya hamil lepas ttc after miscarriage. ada link https://youtu.be/ACsTjl5O8Yg . boleh search kat YouTube