darah nifas

saya pantang day 34 darah nifas pun semakin sikit and keluar koko centu. 2/3 hari lepas tetiba ada fresh blood and perut rasa cam segugut gitu. possible ke tu darah period even darah nifas tak fully stop lagi? saya rasa macam darah period je tu sbb rasa sakit segugut

3 Balas

Sy pun hritu mcm ni. Rse senggugut, Sekali keluar mcm ketulan darah, trus amik gmb tnjuk kt nurse. Pstu nurse ckp klau keluar darah merah tu byk pstu mcm rse nk pitam, trus ke hosp.

5mo ago

sebab apa ye kalau jadi macamtu?

Darah nifas 60 hari. Normal je stop 2-3 hari pastu ada balik.. sikit2 kua pn normal.

tak. mmg nifas. normal je dah koko² ttbe fresh blood balik

5mo ago

Masih darah nifas tu sis. Mmg mcm tu senggugut sbb rahim tgh cuba kluarkn remaining dlm tu. normal ja. Rajin tuam pns atas rahim utk kurangkn senggugut tu.