37 mingguuuuuuuuuuu

Saya nk tnya.. kalau jrg bersama dgn suami (pjj) memang akan bersalin ikut duedate/lewat eh? Ada tips tk sbb skrng sy dh msuk 37 mnggu xsbr nk jmpa bby🥹 #firstmom

37 Balas

Byk je lagi tips lain untuk cepatkan bukaan, tak semestinya main semata2 je.. sape yg fikir mcm tu sila meninggal

1y ago

ko g tanye doctor pun doc cakap salah satu cara yg membantu..jd ko lah yg sila meninggal bukan tt.

Tak jugak sis, bergantung pada rezeki dan takdir yang telah ditetapkan Tuhan kepada seseorang bila mahu melahirkan. Apa yang penting kita sebagai manusia cuma perlu berdoa dan berusaha buat tips agar mudah bersalin ☺️

hehe kalau kes saya pulak dari awal mengandung memang tak boleh tengok muka suami..jgn kata bersama, dia bernafas pon saya rasa meluat benci semua ada..sampai sekarang dah masuk trimister 3 kami memang tak serumah..

bnyk lg tips lain.. bkn berjimak je.. bnykkan bergerak berjln.. bt senaman ringan.. amal surah maryam.. doa pada Allah bg mudah bersalin..selanjut blh cari di youtube.. google atau tny misi kk awak..

pegi berjalan sis. bukan jln naik kereta. tpi jln kaki. pusing lh mall ke ape. sye mse msuk 39w dulu pi bejalan kaki 3 4 jam, ptg tu terus contraction. subuh pg hospital dh 3cm

jalan kaki yg buat sy bsalin awal sikit dr due date sy bsalin 6/2 sdgkn due date 13,15/2.. guna tangga klu nak beli brg.. tu pun jgn lh lasak sgt..

sya dh 4 hari kat wad, hari ni 37w6d induce belon, sbb still 2cm xde jalan terpaksa induce. doakan sya yaaa smoga dpermudahkan bersalin . Aamiiinnn.

Tak la sis.. saya selama 9 bulan hamil tak pernah bersama suami sis.. tapi saya lahirkn anak saya sminggu awal due date saya.. 39week da lahirkn ..

Tak. Itu hanya salah satu tips untuk percepatkan bukaan. Tips yang lain, buat senaman ringan, kerapkan berjalan

cuba awak tgk dlm utube...ada cara lain mcm buat kt gymball, pstu pusing2kan pinggang mcm kta bersenam dulu2, jln itik dll