assalamualaikum..

saya nk tnya kalau 34mnggu..prut akan start rasa sakit ke pada wktu mlam..sakit dtg kejp..pastu okeyh nti dtg lagi..then perut mengeras rasa salit tuh boleh thn jgk la..baby pon aktif bergrak..first baby..so xtau heehee

1 Balas

cuba awak kira kekerapan mengeras tu berapa kali. kalau 5 minit sekali risau juga tu. kalau sesekali je dia mengeras normal je

1y ago

kalau belum kerap ok inshaaAllah takde pape. kalau risau gitau je doc masa checkup ke apa. yg penting kira sehari baby kick mesti xleh kurang 10x. awak dah nak due kan so x pelik lah kdg2 dia mengeras, kdg2 rasa cramp, kdg2 rasa mcm nk jatuh je rasa baby hehe. moga mudah semua urusan awak bersalin