kena buat upt berapa kali ye

saya nk tnya buat upt kena bnyak kali ke..sbb smlm saya buat upt dpt double line..nk kena buat upt lagy ke#ingintahu

4 Balas

mula2 check upt positive, sy buat 5hari berturut2 sbb pernah misscarried. last skali pakai clear blue digital tgok2 da +3weeks. baru pegi gynea utk check condition pregnancy. sbb kk x accept too early so sy pegi checkup dgn swasta dulu for the first 2 months.

Upt xbuat byk kali pun takpe je, mcm sy buat sekali je naik double line, tapi sbb masa tu dh beli byk2 upt, buat je la byk kali. Tapi kalau mmg rasa mcm xpercaya je pregnant, atau dah pernah ada history early miscarriage, boleh je pegi klinik cek pregnancy tu

saya pun masa first buat upt, dapat double line. tapi saje je pergi klinik buat upt kali kedua untuk reconfirmkan 😊

3y ago

macam saya dulu, kat kk tu diorang tak buat upt pun. appointment tu untuk bukak buku pink. boleh je puan kalau nak double confirm pregnancy tu, puan pergi klinik swasta. swasta buat upt. rasanya dalam RM50-RM70 bil dia.

Saya buat 2kali untuk kepastian & bila 2 2 dah positif still pergi klinik swasta untuk buat upt kali ke3