Assalamualaikum Selamat Ptg Semua..

Saya nk tnya.. Boleh ka org mengandung minum vitamin c jenis Flavette tu? Saya 37 weeks

8 Balas

Tdak bole sis ku. Tidak d galak kan..kalau sis nak mnum tungu abis bersalin yek...ibu mengandung memg tdak d galak kn..kalau nak lebi sahih jumpa je doc. Sebab kat sini tiada doc nak comform kan

Better jgn sis.. sy haritu minum berocca.. esk nya check air kencing ada gula, ada darah, ada suspect kencing kotor.. alahaii jenuh.. hahaha

Alamak.. Sirius ah?.. Sy dah 13 week. Hari2 duk telan flavette tu.. Belum buat buku pink lagi.. Next week bru p buat ikut temujanji..

Saya ada juga ternampak komen orang pasal Flavette katanya orang mengandung takboleh sebab lepas masuk dalam air dia jadi bergas 😊

makan lepas bsalin la nnti sis..rsanyer dose dia tinggi utk ibu mgandung..cukup mkn vitamin c kk bagi tu..

Xblh...tp klu nk vitamin c minum sunquick je atau bnde msam2...boleh maikkn hb kita jugak

Better refer doc/nurse yg incharge checkup mommy

Tkbleh