Miss v gatal

Saya nk tanya pd yg pernah/ada miss v gatal masa hamil ni, korang bgithu dekat nurse/doktor tak? And apa yg dorang akan suggest/buat ye? Sbb checkup ni ingt nk bgithu nurse sbb gatal tak hilang2.. dah tak boleh tahan adoi huhu.#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

saya start 29w jadi gatal jugak, before ni takda pun. keputihan takda sgt, jrg nak keluar or lekat dekat panties, tapi since 3rd ni jadi gatal tapi tak terok gatalnya, gatal luaran kawasan faraj tu jaa. saya ada bagitau misi & misi suruh jmpa doc, so far doc bg kat saya ubat telan ja dulu suruh consume, if 3/4hari masih gatal, kena gi kk utk amik sample keputihan utk check kalau2 ada kuman. so far, saya dok buat bilasan/rendaman air suam dgn garam. hilang jugak gatal tu sekejap, tapi sebab dah kerap sangat kencing akhir2 ni, jd mungkin bilasan air garam tu tak sempat nak nyerap 😆 tapi for me agak berkesan jugak

2y ago

Saya 28weeks gatal sgt, keputihan pun dah start ada tpi sikit je. Mungkin sbb tu jugak kot kan. Okay okay saya nak bagitahu nurse saya tntng miss v yg gatal ni &cuba kerapkan bilas air suam/garam. Btw malunyalah kalau dorang nak amik sample, celah miss V makin hitam masuk tm3 ni😹 THANKYOU SO MUCH🫰🏻

boleh sis, better bagitahu nurse atau doktor. sbb keputihan teruk pun boleh jd punca kegatalan miss v. better g klinik bgthu trus.. tkut bhye pd bayi..

2y ago

Okay awak hehe nanti saya share dgn nurse sayaaa. Mmg dah taktahu nak buat apa, kot dpt ubat dulu ke then hilang gatal tu.. hee tq tau🫰🏻

bagitahu sis. kalau keputihan banyak or warna lain pun kena bgtahu. nnt nurse akan buat ambil sample. risau gbs je. bahaya.

2y ago

Keputihan sikit je& tak berwarna tpi itulah, paling risau kalau detect gbs🥲 harap2 takde hmm. Thankyou awak🫰🏻