Pergerakan baby

Saya nk tanya, kandungan usia berape minggu boleh kita rasa gerakan baby / tendangan baby dalam perut? Kandungan sya baru 16 minggu 6 hari. Nurse ada tanya ade rase gerakan baby..sya jwb xde. Atau sya x tau perbezaan bila baby gerak or tendang. First to be mom🤰🏻 #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #firstmom #bantusharing

3 Balas

sye mse 15w dh mula rasa bubble². mse nak msuk 16w rasa mcm perut kena ketuk². kdg² rse geli kdg² rse sakit. nurse kate kalau rse ketuk² tu bby la tu yg tgh tendang. selalu nye time ptg nk ke mlm rse dgn time husband xde 😂 ade husband elok je die behave, tido agaknya 😅

2y ago

alaa rse mcm ade benda tetibe sakit² or geli. mcm kena ketuk kt dlm. gitu laa. haha susah nak explain. bubble2 tu mcm rse ade angin. tpi bukan lapar.

16w ke atas kita akan mula rasa pergerakan baby tapi ikut bdn ibu juga kalau bdn kecik blh rasa lebih awal berbanding yg berbdan gempal kkan rasa lmbat sikit. macam sy 17w baru start rasa gerkan baby

2y ago

ouh..yeke.. mungkin jgk😅

insyaAllah x lame lg rase la tu.. die akan rse mcm ade bende bergerak dlm perut😁😁 sy pon 21 weeks bru dpt rase. org kate perut tebal yg lmbt rase gerakan tu😂

2y ago

itu la... itu hari doctor swasta ade ckp. klu perut tebal lambat rase gerakan 😅😅😅😅