Blister / Dry lips

Hi saya nk tanya ada tak pengalaman masa pregnant bibir jadi kering & pecah sampai berdarah? Saya tengah mengalami di penghujung trimester pertama. Nk beli ubat di farmasi, pharmacist ckp blister pada bibir sebab bibir jd bengkak. Katanya sebab virus. Sebelum ni sy ada cuba sapu minyak zaitun, vaseline, organic lipbalm tapi tak jalan. Air sy minum 2L paling kurang sehari, makan buah juga hari² #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #dryskin 🥲

4 Balas

kalau virus mungkin kena jumpa doktor atau dermatologist. macam kawan saya tiba tiba blisyer juga dibibir. lepas jumpa dermatologist sebab dah sebulan tak elok, rupanya alah dgn formaldehyde yg selalu ada di mask. jadi kawan tu terus tak boleh pakai mask. kena pakai jenis kain. so kena check dgn yg pakar kot ada alahan ke apa ke

Hai sis.. Sy pun bibir kering jugak start dari trim1 sampai la skrg trim3 tapi bezanya bibir sy takde la sampai pecah berdarah. So sy just rajinkan diri minum air dan pakai lip balm tapi utk kes mcm sis baik bagitau doktor masa check up nanti. 😊

saya trimester pertama ni bibir kering sampai mengelupas. nak pakai lipbalm apa pun tak berani. kalau macam sis sampai ada virus lebih baik jumpa doktor. apa² sakit walaupun nampak ringan lebih baik jumpa doktor.

saya memang kering bibir. terkopek-kopek. tapi tak ada la sampai bengkak. pakai lipbam pun macam tak jalan. minum bukan main banyak lagi. saya anggap ujian mengandung je.