Asid Folik atau Vitamin

Saya nk tanya, ad sesiapa consume Prenavit tak? Sbb sy dpt prenavit masa first scan baby kt klinik. Tapi sy keliru sbb ada pharmacist bgtw sy kalau makan prenavit dah x perlu asid folik sbb dah ckup semua dlm tu. Tapi ada yg kata prenavit ni multivitamin saja, still kena amik acid folik lagi. Sy appointment kk lmbt lg hujung bulan depan. Padahal baby dah masuk trimester kedua. Anyone tahu? Sbb klu prenavit ni cuma multivitamin, sy nak beli asid folik secepatnya.#pleasehelp #firstbaby #firstmom

2 Balas

prenavit dah ada folic acid. mmg namanya multivitamin la sbb pelbagai vitamin dlm tu. multivitamin utk org mengandung. dengar ckp pharmacist dari cakap org yg bukan bidang dia. tak perlu dah beli lain

2y ago

baiklah terima kasih 🌸