Anak jaundice disalahkan mak

Saya ni tgh struggle stress dgn anak prolonged jaundice. Tp mak mertua dok cakap apa laa sy makan masa mengandung? Sampai ubat saja satu bekas. Ubat kot punca. Ubat tak elok makan banyak2. Eh saya makan benda kk bagi ja. Takda add supplements apa2. Itupun dikata punca anak sy kuning. Memang betul la, apa jd kat anak ni, org mesti blame mak. Lepastu muka newborn baby sy mcm sy, dia mcm tak puas hati pulak. Takda muka mcm anak dia. Aduih~ saja luahkan releas stress. #firstmom #jaundiceparents #newborn

28 Balas

rata2 mmg kbykkan mil ni bermsalah , mcm sy , anak kna kuning kehulu kehilir pergi klinik , bila husband otp ke vc dgn mil sy keluar bilik , penat nak kawal emosi lagy2 lps bersalin , tp mmg smpai bila2 sy x bole trima mil sy . nak maaf tu bole tp klaw nk melupakan ,maaf laaa ckup sekali sahaja

Toxic nau mak mertua cmtu.. Suami kena main peranan sis.. Biasala prolonged tuu..suh mil bwk anak g kk, dgr penjelasan doc.. Mcm sy, ank prolonged sy explain kenapa dan mengapa.. Alhamdulillah mil boleh terima sbb doc yg bercakap.. Kite kena explain pakai fakta sis.. Bincang leklok..

kalau sye jdi awak ,sye balik rumah mak sendiri or sye balik pantang sndiri. betul lh org ckp mak mak mertua skrng mulut mmg tk ade insurance. dia igt ank2 dia tk ade permpuan agaknye . n dia tk pnh jd permpuan agknye nk blame org. enth2 mse muda dia lagi teruk. toksik betul

sy baru ni ank kuning lama jgk..last2 sy sewa lampu biru..stp brpa jam ltk bby bwh lampu..alhamdulillah buat sehari stgh je kuning trun abis..klau ank sblm ni doktr sruh bg susu kambing karihome newborn..alhamdulillah bg baby minum trun abis kuningnya

Kerapkn bg susu supaya baby kerap berak..sy titis setitik susu kambing(ori baru perah dari kambing) campur dlm susu ank sy.sehari 1x n bg air anggur hitam(perah anggur bg sesudu kecik je 2x sehari..tu jela yg sy bt dlm seminggu turun bnyk kuning

Nasihat sy simple je sis. Semakin meningkat umur. Belajar tak peduli apa org ckp. InsyaAllah sis akan tenang. X kesah la MIL ke kawan ke siapa ke. Jangan kurang ajar . Jangan melawan. Dlm hati ‘Anak kita sukati kita la’ hahahahhahaha

Mil mmg. Semua benda tak kena. Dia terpaling bagus jaga anak. Semoga kita2 ni dah tua besok jd mil yg baik utk menantu2 xkira menantu perempuan ke lelaki.

7d ago

Rezeki awk dapat mertua baik. Rasa seronok kalau balik rmh mertua kalau kita happy.

klu ank tgh jaundis skrg ni,ibu kne byk consume buah oren..mkn byk2 mse pntang...sbb ank sy 3org jaundice sbb susu bdn..ank no 3,sy consume oren,ank sy cpt turun kuning..kne mkn 2-3bj sehari.lbh pun xpe

anak dia ikut muka dia ke FIL? kalau ikut muka dia, cakap lah kenapa lah tak ikut muka FIL sayang je handsome tak menurun. abaikan je mulut MIL ni sis. cerita kat husband suruh dia yg back up lain kali.

amendenye laa mentua awak tu, kolot. biar la dia, awak atur anak awak dan diri awak je. jaundice ni bkn dr awak mkn time pregnant dan xkan la awak yg pregnant tp kuar muke die 🥱