Boleh ke isteri mengandung buat kerja rumah?

Saya ni pregnant 3rd trimester dah. Housecore mmg semua husband buat tapi kesian juga kdg2…. Dia penat balik kerja sambung memasak, basuh baju, lipat baju, basuh toilet etc…. Tapi saya ni jenis perfectionist hahaha. Nak buat sendiri… tak puashati org buat kan. So boleh tak saya nak cuci toilet???? Terbongkok bongkok gituuu. Takut terbuka awal pulak 🤣

8 Balas

buat je sis tpi jgn hardcore sgt means nk sental lantai kuat2 sgt ape pun setiap benda kne hati2 dan jgn cuai k..sye bru je resign dan skrg usia kandungan 32 week kalau kite x buat kje rumah spe lagi nk buat kan cume reminder from ny fmly jgn byk main chemical mcm cecair pemutih pakain ,ridsect ke baja2.. tu je

Saya buat smua keja rumah ..tmasuk memasak...36mggu 2hr dh...mop rumah ..smpi tingkat atas pun saya mop..tmbh2 abg,adik,kakak saya sama tmpt tggl..smua keja..jd saya sorg la yg buat smua tu...tmbh2 skrg musim covid ni kena kerap jugak cuci rumah..nnt pantang xdpt buat dh...

Sma la sis .. suami buat kje rumah ada je xkna dkat mata .. klu saya tggu suami da pergi kje baru blh kmas rumah bersih2.. suami blik kje tkjut .. smpi suami kata bila la nk bslin .. takut rumah sok lusa da jd dua tgkat d kje kan ny .. xreti duk diam .. 😅

sy dr awl trimester pertama sy buat kerje umah sendiri .. husband akn tlng buat bila time cuti je bg sy rehat .. alhamdulillah smpai skrng dh tunggu due .. doc sruh buat exercise biar cpt bukaan

sye cuci toilet sendiri kdg2. tpi pakai sabun biasa je, x pakai clorox, sesak nafas nnti. lps tu sental pakai penyapu toilet tu. xde bongkok², kang xboleh bangun 😂😂

saya buat mana yg rutin je.maksudnya mcm masak, basuh kain, sapu2 rumah, kemas2 dapo sikit. yg non routine minta husband buatkan. tp kena expect delay laa. skrg 38w4d

Buat jelah sis. Sy ni dari awal preg sental toilet, dah hujung2 pun lg galak buat kerja dgn harapan dpt bukaan cepat n dpt strech badan.

39w masih buat semua kerja rumah. Tpi byk rehat jgk la sbb mengah berpeluh. Dan berharap senang bersalin juga 😅