Luahan cara didikan mak mertua

Saya ni duduk dgn mertua tp sy xsuka cara mertua didik ank laki kecuali suami sy laa yg bnyk berubah lps kawin dgn sy. Sy bkje, adik ipar pun bkje tp bila cuti sy pun teringin nak tdur yg lama skit. Bukan lewat sgt pun sy bgun.lps solat subuh sy akn tdo balik sb ank sy ni jns bjaga mlm. Stp mlm yaa..xblh nak lena sgt. Dkt tmpt kje sy mst mgantuk n lesu dgn kje yg bnyk. Sy ni subuh2 dah bgun maak utk ank. Balik kje msak utk suami,basuh gsok baju dll. So bila weekend je sy nak tidur lama skit. Sy bgun dlm 8.30 atau plg lewat 9.30 tp kje sy semua settle. Takkan misssss. Masak,baju, basuh blik air dll. Tp adik ipar sy tu pkl 3 ptg baru bgun keluar mkn masuk balik bilik main game. Hari2 main game game game. Buang sampah pun sy. Amik serai dpn rumah pun sy. Yg sy geram bila sy bgun lewat skit, terus mak mertua buat muka buat perangai. Eh, annoyingnya rsa mcm sy ni bgun pkl 1 2 ptg pastu xbuat apa2. Suami sy pun xbising xmarah sb dia tahu sy letih bgun stp mlm breastfeeding ank,buat susu ank,basuh botol ank,dodoikan ank lg. Hmmm #sekadarluahan

15 Balas

sy pn pernh duduk dgn mentua..tupun tym pantang n tggu suami dpt cri rumh sewa... mentua okk je, tp dia ska lepak blik bw bgosip?.. lama pula tu aduhh...then, dia snjis y ska paksa..mst ikut ap dia ckp, n suma katanya tu kononya suma betul..ahaa.. bby kecik lg swuh suap itu ini?..bla sy nk mndi mnt tlg jg, ad je dia p pndi2 suap..tym dlu la.. alhamdulilah bhgia dpt ddk asing..

Kadang kala duduk serumah dgn keluarga sendiri pun masalah sis. Tapi tulah ada yg stay dgn parents or in law ni sebab tak berkemampuan or utk saving beli rumah sendiri Moga tak lama lagi sis boleh hidup sndr di rumah sndr Moga kita sebagai isteri pada masa yang sebagai anak bersabar kan Aamiin Baca pengalaman org lain pun saya rasa sedih ? #TAPactiveusers #TAPSupermoms

tinggal serumah dgn mertua ke?gitula klu menantu prmpuan tggl dgn mertua.mst problem.kalau sy x mmg x bole bhgia idup klu serumah dgn mertua...lps kawen bg sy la wajib tggl sndiri.barula life happy.apa kita nk buat xde sape kisah.

sy pun lepas kahwin terus stay dgn mertua. and sy pulak bunting pelamin skrg tgh pregnant. tapi dah ckp dkt husband nt sy balik pantang dgn mak sy then balik sini balik sy nk stay rumah lain

pindah la sis..duduk asing..sb tu sy lbh suka ddk sdri.. bila ddk sndri ikut suka kita la nk buat ap..bebas.. sy dh rasa ap yg sis rasa..skrg ddk sdri alhamdulillah bhgia je ♥️

suddenly i feel blessed having mother in law who always understanding, good, lovely to me and others ipar too. and all the family also nice. thank you God ??❤️

Seeloknya duduk la asing, dekat pun tape janji tak sebumbung. Kalau duduk rumah asing nak bangun tgh hari ke tanak masak ke, hanya suami isteri je yg tau. ?

samalah lmbat sikit mesti ipar akan buat muka dan buat kerja mesti nk melenting tunjuk prasaan..kalau dia sehari tak buat ape main fon jer takpe plak

ddk bincng ngn suami baik2...prmulaan cr dlu rumah sewa..bljr hidup brdikari..bina hidup baru..sampai bila nk ddk ngn mak ayah..

sabar lh sis ujian menantu MMG bgtu?? Sya dan suami tngl d rmh fmly Sya dan belom prna merasai lgi hal bgini?