Fed Up HB Low

Saya ni dah naik fed up, tiap kali check HB, rate makin drop. Pantang makan dah, makan protein sayur hijau pun dah. Dengan KK setiap dua minggu kena datang check darah. Memang takde cara lain ke naikkan HB tanpa makan pill iron? Sy makan je pill tu termuntah balik. Tak serasi #hblow

48 Balas

sis amalkan telur rebus setiap pagi & kalau ada buah jambu batu pun blh mkn ya..Alhamdulillah..HB kekal cantik..masa sy pregnant sllu amal 2 tu sja..Alhamdulillah...HB sy kekal jak🥰🥰

mKan hati/pedal . ikan bilis pn okeyy . sbb sy ratah ikan blik goreng tu bru naik hb . jgn smpai nk brslin hb low , sbb sy tumpah darah mase brsalin dsbabkan hb low 🥲

Blh cuba minum jus mamariam ye 🤗 saya pun alami masalah sama macam puan tapi sejak saya consume jus mamariam ni syukur dapat atasi hb low

Saya minum Premomma Drink alhamdulillah serasi.. Ubat dari kk makan malam sebelum tdor.. Boleh cuba beli sini https://linktr.ee/fnaz_empire

saya cuba semua ubat..last maltofer tu pun naik sikit je..last2 masa 36w+ tu dr kt kk suruh sy admit kat hsptl utk drip iron cosmofer..

Hi Sis , bykkan makan kurma , hati lembu ,jambu batu n betik.. insya Allah akan naik nanti....makan dalam 3-4 kali seminggu ...

makan pil sblm tdo. hari2 mkn jus delima. sy beli mur2 je rm 10 yg jenema yusof taiyob. yg tu betul2 pati delima dan masam.

sy makan 4 serangkai.Alhamdulillah hb 14 lebih..haritu skip2 terus drop jadi 11.9..sy ambik ganilia,vit c,maltofer,calcium

saya hb naik turun. Tukar makan maltofer, bayam & air rebusan kurma& longan merah baru hb naik maintain 11 ke atas.

Try makan maltofer. Jenis yg kunyah/hisap tu ja. Mcm sy pil2 mmg x jalan..Lambat. 2 bulan makan iberet pun HB low.