Nak tanya

Saya ngidam nak minum 100 plus. Boleh tak minum ketika hamil?

11 Balas

Saya pulak nk mnum soya bean je. Hasband pun ngidam skli soya bean. Sehari sekotak saya sorg..x appa ke ye mnum soya..ada yg kata x elok..kalau g kedai asyik usha air tu je...nak mnum bnyak takut bsp sagkut..huhuhu..tapi nk jugak mnum ngidam sangat..

4y ago

Betul tu. Hehehe. Sebab yg dlm perut tu yg minta😂

Saya first pregnt thn lepas maybe dlm 4w saya tak tau tgh pregnt hari2 minum 100% sbb main volleyball😭😭. Pelik kenapa letih sgt2 tiap lepas main tu pekena 100%,last2 kandungan tak jadi.

4y ago

Sma juga cm aku selalu letih tp aku bwa minum 100% cmpur dgn lemon smpai gas nya dh ilang baru ku minum

kndungan awal minggu tak elok mnum ... klau kndungan dah cecah 3-4m ke atas oky je .. but tk boleh bnyk dan tak boleh selalu .. sbb tk brapa elok .

4y ago

Tq sis bagi nasihat😊

Boleh tpi jgn selalu... Tpi mcm sy abis satu botol besar sy minum... Alhamdulillah tkde pape... Klau waswas, minum takat basah kn tekak okey lah..

Jgn hbskn 1 botol yer.. tk elok yime prgnt mnm air bergas.. huhu sy pn hritu mjur anak muntah kan blk je hehehe

4y ago

Sebab cuaca pnas ni tekak nak minum yg bergas😂 tq kasi tau sya. Sebab dlabuan ni takde ujan. Dh masuk 2 bulan lebih. Kna suruh lg stay at home sebab virus

Saya minum 100 plus masa 1st trimester terus miscarriage😭.. Alhamdulillah lps 1thn 3 bln pregnt lgi..

4y ago

Same like me saya pla xtaw tgh pregnt huhu sm jg jatuh

Haritu sy demam sy minum sebotol. 😅 Anak sy lahir setakat ni xda apa, alhamdulillah.

4y ago

Wah syukur la alhamdulillah. Hehe. Sebab aku takot2 nak minum. Sebab ank prtama. Hehehe.

Beli yang takde gas and kurang sugar ya 🥰

Boleh minum, tapi sikit ja.. Bg hilang teringin

4y ago

Ok trima kasih sis 😊

Minum sikit boleh kot buat lepas gian..

4y ago

Ok terima kasih 😊