Ada benjolan dalam lubang vagina

Hi ! Saya new mom mengandung anak sulung ,36 minggu 5 hari ,saya ade benjolan dekat lubang vagina saya ,normal ke sbb dia betul ii mcm benjolan and tak sakit pon tapi bila saya mencangkung nak kencing tu mcm tak selesa and kencing jadi sekat ii pulak tu lepas tu bila batuk ke bersin pon rasa mcm terkeluar .Agak ii normal tak atau kene refer dekat hospital sbb saya malu nak bgitau dokter. Saya dh cakap kat husband saya ,dia kata takde ape #newmom #bantujawab #ingintahu

12 Balas

Knapa klau bnda² pelik atau bnda² yg xspttnya ade pda bhgian² trtntu malu nk tnya pda dktr?? Tpi tnya sini boleh plak?? Tnya husb pn dia bkn tahu bnda tu ape..tnya je dktr..xperlu nak malu..klau bnda biasa ok laa..klau buat nya luar biasa xke haru biru..

jgn malu puan. nanti nk bersalin pun ramai lagi akan tengok bwh tu. tanya kat sini kami tak tahu tu benjolan apa, bhy ke tak ke.. doktor pun setakat kita cerita pun xleh buat keputusan, kena tengok sendiri baru blh kata apa

Awakkk, jumpa pakar o&g ya. Jangan malu. Apa2 terjadi dekat awak / kandungan nnti awak menyesal kemudian hari. Pergi cepat ya sis. Doakan semuanya ok. Amin2 yra

Sy penah cam awk. Tp mse tu mngadung 6bln.dr suh sy bed rest bnyk kn baring jngn wt keje umah. Mse tu sy aktif pg kebun menanam bunga 😂😂

4mo ago

Better pg jmp dr yg sakit puan. X pon mse cek up tny dr. Lagi pon awk dkt nk bersalin da better follow dr

kenapa nk malu. kena inform utk doctor tengok utk kebaikan awak. dan husband awak bukan doctor. jadi perlu rujuk doctor

saya pnah kena jugak camtu pastu gatal. Tapi doktor kata mungkin sbab gbs. Klau ada pon takleh buat apa , sbab klau nak buat apa apa lepas bersalin

4mo ago

so kalau mcm tu awak beranak mcm mne ? normal atau czer ?

Saya tak pernah ada benjolan yang macam awak cakap tu. It's best and highly advised to consult with your doctor.

jumpa doktor minta check. mcm mana husband tahu tak ada apa? dia doktor ke? kalau tak ada apa2, bagus lah. tapi pasti ke?

better g jumpa doc n chck..mg dpmudahkan segalanya aamiin

apa2 refer doktor