SAKIT PINGGUL

Hi saya nak tnya saya tahu yg normal utk ibu mengandung sakit pinggul tpi saya punya sakit smpai nak bangun tk boleh nak duduk tak boleh. Sakit ya amat. Boleh share tips apa apa utk kurangkan sakit ke?

3 Balas

sis boleh try yoga ball. smbil2 tgk tv atau main fon boleh duduk gerakkn pinggul tu. boleh tgk YouTube atau mana2 utk exercise prenatal yoga ball. buat slow2 dulu. sy dari trimester 1 dulu pun sakit jgk area pinggul tp lps guna bola tu alhamdullillah berkurang.

Macam saya, husband belikan pregnancy pillow untuk tidur. Lepas tu kalau dekat office saya bawa bantal untuk lapik bawah punggung & untuk perut. Lepas tu saya akan slow2 time bangun dari duduk / baring

1y ago

yes sy duduk atas pillow da skrgni . drive ke makan ke sy akan duduk atas pillow nk bg perut pinggang punggung selesa . kalau xde pillow mula2 ok . msuk 10 min cramp da rasa. hihihihi. kdg2 org pelik tgk sy kat kedai makn sbb duduk atas pillow sy buat xtahu je . jnji sy selesa

sama mcm sy sis,kalau duduk nk bngn pom sakit habis tmbh2 bahagian pinggul ke peha..sis brp minggu,sy 16mggu