Tempoh keguguran

Saya nak tanya,doctor bg saya masa 2 minggu untuk kantung saya turun sendiri sbb baby dah tak ada heartbeat. Tapi doctor ckp kalau demam kena pergi hospital terus,tapi sekarang saya mcm sejuk kaki and rasa mcm berpusing. Memang normal ke rasa mcm ni? Ada tips juga tak untuk kantung turun cepat,saya kalau boleh tak nak buat d&c and takut masuk hospital. #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Alhamdulillah sy 2 gugur xpernah kne d&c sbb kantung kluar sendiri..tp kes nye sbb bleeding.. So dia mmg da ready utk kluar, awk try minum air kelapa, perah lemon dan letak garam sikit.. Awk bce doa ulama abah guru sekumpul, boleh search kt Google, insyaAllah air tu akn jdi syifa' untuk awk.. Moga dipermudahkan urusan ye

1y ago

Ya Allah alhamdulillah berkat sharing puan alhamdulillah janin saya dah keluar tadi. Dia keluar sebijik kantung. Sekarang masih bleeding and memang akan banyak ye? Boleh saya tahu lepas dah keluar ni saya perlu buat apa? Jumpa doctor ke?