Macam mana nak directfeed if nipple melecet?

Hi. Saya nak tanya tips mommy yg df, selain nursing butter mommy guna cara apa utk redakan sakit tu? bila saya dh tk bole df, saya pam tp susu saya dua2 belah dpt 2oz je. baby pulak jenis ngempeng lama.. nipples dah sakit nak bagi dia terus ngempeng.. masa pam pun suction dah rasa sakit.. #bantujawab #ingintahu

13 Balas

pakai nipple shield. baby dapat ngempeng, ibu pun x kesakitan sangat. sangat membantu masa melecet.