Minum air gula

Saya nak tanya, sepatutnya minggu ke berapa baru minum air gula ya? Sebab saya baru 9 weeks, nurse dah suruh minum. Katanya sbb saya dah berumur 25 tahun. Bila baca di tiktok, ramai yg minum 28 weeks ke atas

12 Balas

saya baru je minum air gula isnin lepas , kandungan baru 11 minggu , selang 2 minggu lepas buka buku pink , sebab mak saya kencing manis , jadi saya high risk utk kena kencing manis 😂

Saya minggu ke 9 misi dah suruh minum(waktu di Kk). Tp saya minta minum di luar, saya tertangguh 2minggu. Baru pergi minum. Umur saya 29, bapa ada kencing manis.

kita sama umur sis.. saya pun 28 weeks baru start minum air gula.. ini mengandung yg ke 2.. anak sulung dulu tak kena.. keluarga tak ada sejarah penyakit apa²

Awak ada history kencing manis ke? Mak atau ayah? Biasa yg awal2 minum ni sbb umur >25 and ada history atau mmg dh ada kencing manis, sbb risiko tinggi 😁

2y ago

Awal tu by 9w kena minum air gula. Saya ada history ayah ada kencing manis. Tp kena minum time 17w nnt. Bergantung pada nurse kot 😆

sy 33thn, history family ada kencing manis. 2x kena minum. first nanti 14 week, second tunggu misi bg date plk. skrg baru 12 week

sy umur 31.. doc suruh minum air gula masa 28weeks. tapi tengok keadaan jugak. kalau berat badan naik byk..mungkin diawalkan 😁

sy umr 35 thn..7 mggu minum air gula sbb parents sy ada kencing manis,Alhamdulillah result ok

2y ago

Parents saya sihat alhamdulillah. Pelik sebab first time jumpa nurse terus dia suruh minum. Darah pun belum ambil. Berat pun belum timbang 😂

saya pun mnum dlm 10 week mcm tu.pastu nurse ckap lgi skali nanti 28 weeks pulak.

tempat saya 28 minggu... saya umur 29 tak ada keturunan kencing manis...

Sy pun kna minum pada 9 weeks. Sbb family ada sejarah kencing manis.