minum air gula (tak ada kencing manis pun)

saya nak tanya saya xdak kencing manis dgan drh tggi tapi doktr suruh minum air gula(mak ayah tak ada kencing manis) lps sya minum air gula dlm seminggu doktr call kata saya ada kencing manis sebelum ni saya tak ada kencing manis pun normal untuk ibu mengandung... #saya susah hati tak tahu nak buat apa😔😔

4 Balas

Utk pregnant women mmg wajib mggt/minum gula. Based on apa yg saya tahu, GDM ada waktu pregnant je wpun sebelum ni takde kencing manis. Follow up doctor k. Better jumpa dietitian utk study pasal food consumption.