Ganti Puasa For 22weeks

Hi saya nak tanya saya pregnant 22weeks boleh ke ye nk ganti puasa? Saya risau tak larat sbb skrg selera makan membuak2. Kalau boleh berpuasa ada apa2 makanan yg boleh mengenyangkan ke sepanjang berpuasa nnti? Tq for the replies and help 🩷 #ingintahu #firstTime_mom

6 Balas

Boleh cuba puasa (niat puasa sunat dulu). Kalau kata x tahan boleh buka. Lpstu bila yakin sikit boleh try puasa ganti. Saya buat mcm tu masa week20. Awal2 try tu mmg badan terkejut sikit, baby kurang aktif (tp x la teruk). Skrng alhamdulillah dh boleh puasa ganti 4 hari. Apa2 pun bergantung kpd bdn masing2, boleh rujuk nurse/doktor juga