Batuk ketika pregnant.

Hi, saya nak tanya saya pregnant 10week tapi batuk terok sangat, pergi klinik dr x bagi ubat, ade petua tak? Saya risaukan kandungan saya..

3 Balas

Elakkan makanan bergoreng, berminyak, bergula dan pedas dulu. Minum air kosong secukupnya. Makan buah tinggi vitamin C macam jambu batu. Tampung perut dgn bantal atau tangan

5mo ago

Sama

Saya pun pregnant 8 week pergi jumpa doc dia da bagi ubat batuk. Semalam habis ubat batuk lagi sama juga batuk nie sis 😤 flu Dan batuk masa nie sengsara betul

5mo ago

Masa saya kena covid, doktor pun kata ubat batuk cap ibu dan anak sesuai untuk ibu menyusu. Saya ambil bila batuk teruk je masa tu.

mnum air suam + limau kasturi 3biji tanpa gula. buat 2kali sehari pun okay

5mo ago

Tq sis pertuanya☺️