Cramp 13 minggu

Saya nak tanya.. saya bru nak masuk 14weeks.. memang normal ke cramp belah kiri bwah perut?? tak selalu pun jadi.. tapi kalau jd dia rasa cramp mcm mencucuk.. kadang2 baring je bila rasa mcm tu sbb takut nak bergerak sangat.. normal ke? risau sbb pernah gugur bulan 8 hari tu..😢

3 Balas

Dh tnya Dr/nurse? Sy wktu nk msuk 14w trim2 dh mula sakit2 pnggung pinggng,skit kepala..setakat ni xde cramp,sakit perut..skrg bru hilang, kdg sakit dtg on/off..skjp skit pinggng punggung..lenguh..tp mnja2 la sakit tu..sy pon ade sej ggur awal thun 23..Insha Allah selagi xde spotting fikir yg baik2 je

4mo ago

dah tanya dah nurse dia ckap normal sbb rahim nak berkembang.. tp risau juga.. dia x adalah sakit sgat.. tp kalau dah kena tu.. bole baring dan duduk lah kejap,,,

most probably RLP tu. seeloknya jumpa physiotherapist untuk nasihat. kalau tak, sekurang2nya banyakkan stretching untuk bantu otot & ligamen mengembang.

normal