period darah banyak sangat

saya nak tanya, saya baru lepas amek cucuk depo. lps sbulan sy period tapi sikit2. lepastu dah 4 hari period darah banyak sangat. mcm tumpah darah pun ada, sy pening2. itu kenapa ea? ada tak yg pernah mengalaminya? perlu ke sy ke klinik? #firstmom

2 Balas

Jika darah di luar kebiasaan haid, pantau dulu. Makan makanan tinggi zat besi. Minum air kosong secukupnya. Jika melebihi 15 hari max tempoh haid, boleh jumpa doktor tanya tentang jenis darah. Sebab depo pun kemungkinan ya juga sbb hormon berubah kan.

takot sbb hormon