Mommy

Hi saya nak tanya.. Sape ade pengalaman semasa mengandung ade kencing manis atau sedang mengandung sekarg.. Nak tanya macam mana ye nanti bersalin..? Buat masa ni terkawal lagi.. Sekarg dah 28 weeks

1 Balas

1. Due bersalin 40w, if x bersalin jgk, akan induce by doc. So... Awk bnyk kn berjln ya. 2. Risiko baby akan besar 3.5kg above, maybe akan kena czer, so kawal pemakanan dan diet. Tp boleh je lahir normal 3. Lps bersalin, ank pun kena ambil bsp mcm kite. Tp cucuk kt tumit. Sakit kan baby? Cian dia. So, jaga result bsp ank so that doc x monitor lama2. Mcm sye, 7x ank kne cucuk kt tumit. Nk halang doc xleh sbb tu mmg prosedur. Hmmm Alhamdulillah resut bsp ank cantik, tu doc x ambil drh dah kali ke 8 4. Risiko awk n sye 😂 ada kncing mnis sls pregnant bila usia mningkat