33w naik ruam dan bintik merah. Gatal gatal seluruh badan

Hi saya nak tanya normal ke gatal gatal naik bintik merah ni? Tak tahan sangat gatalnya. Hari tu pergi kk dah bagitahu dr. Tapi dr ckp normal sebab hormon lepas beranak nanti hilang. Dia bagi ubat kapur macam ciken pox punya ubat. Ada tak ubat lain yang boleh hilangkan rasa gatal ni? Nak tunggu lepas beranak tu lamanya 😂 tak tahan tiap hari rasa macam ni

33w naik ruam dan bintik merah. Gatal gatal seluruh badan
1 Balas

Yup hormon😊 Betul la tu apa yang doktor cakap. Mungkin awak boleh cuba tukar sabun mandian.

10mo ago

Sorry kalau tak membantu 😅🙏