Anak tak kunyah makanan

Saya nak tanya normal ke anak 1tahun 2bulan kalau makan tak kunyah contoh nasi , ayam tapi kalau biskut elok dia kunyah hancur

5 Balas

Nak kata normal.. X juga. Tp budak mmg pgai mcm tu. Anak sy main telan terus mknan. Tp salah sy. Lama sgt sy bg dia mkn bubur. Bila sy bg biskut br dia kunyah sbb bnda tu keras. So klu nk ajar ank kunyah, jgn suka lenyek mknan.

teringat adik² sy dulu gitulh. dia bkn telan dia kemam je😂 tp oke je dorg sihat sampai ke besar.. ni harap anak sy x nurun perangai makcik² dia.. sbb ada jgk kdng anak sy buat mcm tu.. 🤣

baru terjadi ke mmg camtu drpd dia mula makan? dia telan terus ke? emm mungkin kena banyakkan makan bersama dia, tunjuk dia mengunyah. biskut senang lembik dalam mulut.

2y ago

tak baru juga. saya selalu makan bersama dia, kadang sampai ajar cara dia kunyah, dia ikut lepastu dia tak kunyah dah

takut ganggu penghadaman baby awak je. sbb baby tak kunyah makanan tu.

takot pencernaan dia je