Nasi dalam pantang

Saya nak tanya nasi dalam pantang. Kalau nasi semalam kita panas kan , makan panas2 tak ada masalah ke? Atau kena masak nasi baru juga ye? #ingintahu

4 Balas

mcm sy dlu mil n mak tak bg makan nasi semalam .kena makan nasi baru dan panas.. kalau dah sejuk semalaman mmg xbg wlaupun dah dpanaskan...mak n mil kata nk2 ank nyusu bdn dan dlm pantang kena jg btl2...dorang jela yg makan nasi semalaman buat nasi goreng.....kalau orglain sy tak pasti bagaimana cara mereka berpantang

1y ago

Okay . Sebab masak sekali dengan family

mak sye bagi jee mkn. xde mslh pon. dh xkn nk buang pulak nasi semlm tuu. membazir kn. nk tgu nasi masak lambat. sbb sye cepat lapar lps pump susu. so sye mkn jela nasi yg ade tuu.

Takda masalah pun sis, orang lama2 Risau nasi tu basi. Nnty ibu Sakit perut.

saya makan je nasi semalam, panaskan, daripada membazir