Jaundice (Kuning) - Ibu darah O

Saya nak tanya, macam mana nak kurangkan kuning baby jika ibu berdarah O, result kuning makin naik 😭

31 Balas

kerapkan bagi baby susu. baby yg kena kuning mmg suka tido. awak kena kejut baby utk baby minum susu 1@2j sekali. jangan skip

kerap susu 1jam skli.. terutama mlm.. awak kena alert jgn bg dia lena sgt.. sbb budak kuning mmng nk tido je

Sy bgi anak mnum susu bdan kerap lpastu bilas ngn air sirat ngn air cap bdak alhamdulillah trun 🥰

masa sy kat ward, ada baby kuning sampai 3ratus lebih. lepas bagi susu s26 esok dh boleh kluar ward

u campur susu fm,bby cepat turun kuning...blh try mna2 susu lr..ikut kesesuaian bby.

Jaga jadual susu dengan disiplin setiap 1 jam - 2 jam. Itu sahaja.

Sama mcm sy. Hri hri ke4 check kuning. Risauu makin naik 😭

mertua sy mandikan baby guna air rebusan labu air..

susu tidur susu tidur susu tidur 🔁 24jam

sy bli herba mandian dkt dkt shopee ja sis