RAHIM DAH KECUT KE BELUM?

Hi saya nak tanya. Macam mana kita nak tahu rahim kita dah kecut ya? Saya dah 40+ bersalin and haritu tukang urut ckp rahim tak kecut lg. macam mana nak tahu kalau dah kecut? Saya first time

1 Balas

Perut tak mcm baru bersalin. Kalau kurus, memang flat perut jika menyusukan anak dgn susu badan. Pengalaman saya 10 hari, nurse dah kata rahim dah mengecut. Minggu ke 3 slps bersalin, tukang urut kata dah kecut terus. 1 bulan cek posnatal, doktor kata dah kecut sepenuhnya, tu kelebihan penyusuan susu ibu, rahim cpt mengecut. Saya pun tak pakai bengkung sbb serius tak selesa dan czer. Kalau berisi, sy tak pasti.🙏

2y ago

🌻