Bersalin normal

Nk tanya ade ke yang dh 17 hari rahim masih belum kecut? Saya dh urut, bidan ckp rahim jatuh.lepas 40hari baru urut lagi normal ke lepas bersalin kena mcm tu? Siapa pernah alami? #seriusnanya #1stimemom

2 Balas

saya rasa rahim mmg ambil ms utk kecut..sbb tu perlu susukan anak dgn susu bdn dengan kerap serta amalkan bertungku ... tp utk orglain sy xtwla cara mereka bgaimana..tp itu yg sy twla tukang urut n doc bgtw sy.. mcm sy czer jd sy berurut lmbt sikit utk urut buang bisa lepas czer...

mcm sy cepat rahim kecut sbb bby fully bf..dlm 15hri dh kecut..