bby 3 bulan

saya nak tanya la harini hari ke 4 baby saya still belum berak . dan harini pun dia meragam bila diletak diam da lama tu nangis pastu bila diangkat terus senyap . saya syak dia menangis sebb nak berak kutt sejak tukar susu ni makan hari pula untuk berak . patut ke saya tukar susu kepada susu yg asal dia minum ? #pleasehelp #bantusharing #firstmom

5 Balas

Sis campur susu atau fully fm ? Kalau hari ke 5 tak berak kena bawa jumpa doktor untuk check . Sekarang sis bagi susu apa ? Tips saya kalau anak meragam menangis , buka pampers angkat dua kaki dia , buka luas tekan sikit lutut ke perut untuk bantu dia berak . Sambil sapu minyak atau urut dari kanan ke kiri perut dia . Sembang dgn dia tanya kenapa , apa tak kena . Pesan sekali berak elok jangan sembelit , mama bantu adik berak . Tak berak takpa , janji dia selesa . At least kita tau punca sebab apa menangis selain drpd nak susu , kembung perut .

2y ago

kencing okay . harini hari ke 5 tadi dia da berak

susu fm klau tak berak tu tak normal. fully breastfeeding saja normal klau tak berak sampai dkat 2 mnggu pun.. boleh try buat senaman bicycle (boleh tgk d YouTube) or g klinik saja..

2y ago

perlu ke saya tukar susu

kadang kk ni malas nak amik tahu...baik bawak ke hospital..kita senang hati

2y ago

perlu ke saya tukar susu

tadi macam nampak dia meneran ingatkan berak bila tengok takda pun berak

2y ago

bby tak sembelit poo dia okay tak keras

susu yg mula mula dia minum ducthbaby