Berurut untuk naikkan peranakan

Saya nak tanya. Kita boleh ke berurut naikkan peranakan semasa trimester kedua? Sebab ada kata boleh, ada yang kata tak boleh. Saya jadi takut nak berurut. #firstbaby #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #jangandibully #1stimemom #berurut #naikkanperanakan

13 Balas

tak perlu berurut.. mula2 mmg mcm tu nnti dh nak masuk 3rd trimester peranakkan akn okay balik. mcm sy 1st pregnant dulu Dr scan dia kata peranakan kat bawah sbb sy selalu mengadu sakit kat pundi kencing. Tp Dr akan selalu pantau. Dah nak masuk 3rd trimester Dr scan balik, alhamdulillah dah naik dah. Sbb if peranakan kat bwh xboleh beranak normal kena czer.

better minta advice dari doktor.. jgn suka2 untuk urut perut time pregnant ni..Bahaya kpd baby.. klau tiada masalah apa2, better jgn buat..

siapa yg nak urut? kalau kandungan tiada masalah dan tukang urut berpengalaman ok je tapi kalau sebaliknya tak perlu lah

cuba bila tido tinggikn kaki atau bt senaman letak kaki kat dinding pengalaman ank sulung bidan yg ckap..

Tanya dktor tgok. Saya tak pernah dgr lagi urut semasa hamil. Takut tukang urut salah urut je.

org tua tukang urut pun xberani urut perut... so kalau dpt tukang urut yg berani tu..hati2 la

Nak naik kan peranakan tu kenapa ye? masa ultrasound doktor ada kata apa apa ke?

xpasti la tp klo risau sbaiknya x usah urut lgpn klo berurut xblh byk tangan

x pyh lh awk.biar lh org tu pndai mgurut ke..tkot bhya utk baby..

tk boleh sis...jgn urut bahagian perut tkut ap² berlaku pd baby