mengandung

Saya nak tanya, kenapa walau dah bersama dgn suami tapi susah nak mengandung ye ? Tu tanda kita ada masalah ke?

73 Balas

sabar sis.. sy 4y 7m bru ad rezeki bby.. ni pun bby iui.. alhamdulillah.. skli bt terus berjaya.. sy period tk teratur lps kwen.. sy mkn folic acid, broccoli, tauge sbb nk besarkn telo mse mkn ubt clomid doc bg.. untk bt iui

Sy pn pkir mcm tu juga sis....smpai sy ckp dgn husbnd knp kalau dh halal nk dpt ank susah... Mak mertua sy selalu pesan pastikan kering betul2...selepas 2 mingu bru brsama...tahan2 dulu nafsu tu... Alhamdulilah melekat juga

Same mcm sye sis.. tp tak per... Pcya pda rezeki...sye suggestkan sis beli Ovulation test.. sye pun pkai tu jugak check waktu subur...sabar & doa byk2 sis....sye pcya suatu hari nnti kite akn jadi IBU... 😊😊😘

Boleh amal jamu sis untuk kuat kan rahim dan ikhtiar mengandung.. Saya lepas keguguran bulan 3 hari tue terus amal jamu mamadona untuk kuat kan rahim dan ikhtiar mengandung ☺ .. Tak salah kita nak berikhtiar

Bkan susah nk mgandung..tp blm rezeki..ikhtiar n selalu kira waktu subur..tu paling mujarab.gna app 'MY TRACKER' ..Dan jgn pts doa n slalu bt solat hajat..1 lg mkan acid folic..dia baik untk nk dapat bby..

Period regular? Atau ada mslh period lmbat? Atau tak menentu?? Atau bersama suami masa tak subur? Try pkai apps Flo utk tgk bila masa awak subur itula masa yg ngam utk bersama suami😊

Ada byk reason. Kena tgk jugak hari subur kita, period menentu atau tidak. Try makan asid folid boleh beli dkt watson atau farmasi. Boleh jugak guna apps period tracker utk tgk hari subur kita.

Sabar yer sis.. Mgkin blom ada rezeki.. Tp kalo nak double cnfrm.. Bole jerk cek husband wife ada problem ke x.. Kalo xde problem.. Rezeki x smpai lg la tu.. Bykkan doa.. Jgn berhenti usaha..

Pakai opk sis . Bole beli dkt shoppee murah je sebundle. Cek ari2 smpi jumpa positif. InsyaAllah sis sblm tu bole cek mslh suami isteri dlu. Semoga berjaya sis. InsyaAllah amin

Pada sy ni rezeki sis..awk jgn putus asa..kena byk doa..tgk waktu subur..klw kena waktu subur in shaa Allah peluang tu tinggi..selain tu ada gak teknik yg dpt membantu..