Tanda-tanda Kehamilan

Hello..saya nak tanya kalau tetibe ada simptom 1.kencing dedas dan berdarah 2.keputihan berdarah 3.payudara sensitif dan sakit 4.selera makan bertambah 5.Sakit segugut dekat bawah perut tapi belum priod Tanda² awal kehamilan ker.. Tpi saya dah cuba 2 kli pregnant test..tetap negetiv🥺 Boleh ker sape² bagitau saya tanda apa tu😔 #ingintahu #bantujawab #SeriusTanya

14 Balas

kena tggu delay period seminggu 2minggu dlu sis tak boleh bergantung pada simptom je.. .sbb simptom pregnant and period lebih kurang Sama...mgkn hormone sis berubah Lepas kawen...apa² Pon Kalo Rasa was² lagi pegi klinik swasta buat bHcg ujian darah tepat padat and hilangkan Rasa teka teki dlm diri... No1 Dan No2 sis kena pegi dptkan rujukan or nasihat Dr doktor takut ada masalah lain..sy Kalo nak period memg lapar xboleh bwk bincg,cramp perut 2hari sblm period,pastu sakit pinggang mcm nak tertanggal pinggang ni...

Simptom 1st pregnancy sy 1.kluar darah (sangka period pakai pad tiba2 da xda) 2.Sakit bawah perut..kerap mengeras 2nd pregnancy 1.sakit payudara 2.sakit bawah perut and sakit bahagian atas kemaluan (sangka nk period jg sbb sakit bhgian atas kmluan adalah tnda sy nk period) Dua2 berbeza

2mo ago

Aw tahniah wak😍 1st pregnancy babygirl 2nd pregnancy babyboy Hahahaha

symptom sy no 3 & 5 .. tapi kalo rase period awak memang regular .. tiap bulan takde masalah & delay lebih dari yang normal better buat test.. sy buat test hari ke6 sebab hari ke 6 tak juga period & memang test 2 line..

adik kena Tahu, tanda Nk period dgn tanda tgh lekat perut hampir serupa.. klau adik baru kawin normal sbb berlaku perubahan hormon.. kencing berdarah X normal blh jd uti.. sila minum air Masak bnyk..

Tggu dlu tarikh period.. klu da missed smggu, try upt lg.. klu negative jgak mgkin hormon.. klu rsau sbb no 1& 2 tu peg klinik jmpa Dr.. tkot masalah ksihatan lain..

no 1 tu most probably simptom UTI. sis baru kahwin ke? orang baru kahwin ni senang kena UTI. honeymoon cystitis nama dia 🤭 seeloknya sis gi check up tau.

Simptom period dan hamil hampir sama. Susah nak teka. No 2 sampai no 5 tu simptom period saya. Awak dah delay period ke?

3mo ago

@Nur Mas. I see. Lepas kahwin, memang akan ada perubahan hormon. Awak tunggu delay period buat semula UPT. Tapi kalau awak risau, boleh pergi klinik pakar sakit Puan untuk pemeriksaan lanjut supaya awak tak tertanya-tanya.

Alhamdulillah, sis² semua..sy cek upt blik slepas 3 hr delay priod.. Alhamdulillah sy positif😭

2mo ago

tahniah sis. kalau ada bleeding lagi, jumpa doktor cepat2 tau

saya rase pening setiap hari loya muntah, badan tak sihat rase lemah

2mo ago

itulah..kekadang sy pon tetibe jgk rase loya nk muntah..2mnggu sy ltih sgt²..nk bngun pon tk larat

Alhamdulillah tahniah sis. jaga diri dan kandungan elok2.