mengandung diluar rahim

hi ,,saya nak tanya kalau kita pernah mengandung di luar rahim dan digugurkan pda bln 2,, tpi saya mengandung lagi pda bulan ni?? dia ada beri kesan ke kat kandungan saya ni? takut trjadi diluar rahim lagii ,,sesiapa blh bgi thu saya?? saya xthu

5 Balas

hi pengalaman sya ..pregnant luar rahim thun lepas bulan 6. thun sterusnya pregy lg bulan 2 alhamdulillah tkde ektopik dh. dn ni nak msuk ke 4 alhamdulillah tkde ektopik. tp apa2 pun awk kena scan 6minggu bleh nmpk kantung dlm rahim atau luar ya. semoga kandungan awk baik2 dan normal..

9mo ago

trima ksih sis,,sy skrng dlm 5 mnggu lbih ,,tunggu 7 8 mnggu bru sy scan

Risiko tu ada. Apa2 scan dulu utk kepastian. Utk kes awak, better buat tvs scan.

better pergi scan puan utk dapatkan kepastian

kena scan. sebab risiko tu ada.

scan untuk kepastian