Buka Buku Pink di Klinik Swasta

Saya nak tanya, kalau buka buku pink di klinik swasta akan ada apa2 isu dan kekurangan tak? #firstmom #firstbaby

3 Balas

cons dia cuma klu kndungan ada mslh, mereka akn minta kita refer kk juga. kira 2 kerja la. utk ank 1st disarankan buka kt kk, at least checkup kk detail, apa2 hal awk mmg direct refer ke pakar hsptl terus xperlu nk buka buku lain dsb. klu ank kedua keatas kita dh tahu apa test2 yg kk buat, klu klinik swasta xbuat, awk blh remind klinik utk buat.

sy buat kat swasta memandangkan sy keje n tkde mse nk p klnik waktu siang.br je buat td.doc ckp die cek same je dgn kk.melainkan ibu yg degil skip follow up ke,.nxt wk pun sy da kene amik drh n mnum air gula

takkan ada masalah kalau klinik swasta buat detail checkup..yg jd masalah bila klinik swasta check ala kadar je..dia akan jd isu bila doctor nk tahu detail kesihatan kita tp detail tak lengkap..