Keputihan teruk

Hi, saya nak tanya ibu2 pernah ke ada pengalaman guna ubat2 ni? Ada kesan sampingan tak kalau menyusu? Saya ada masalah keputihan teruk selepas bersalin. Sampai kan nak menyusu pon tak boleh tahan gatal. Tido pon tak lena. #pleasehelp #firstmom #ingintahu

Keputihan teruk
2 Balas

Buat paps smear? Saya ada bakteria candida, doc bg ubat vaginal insert tu. Tak de ubat makan setakat ni. Cuba makan yogurt Greek takde gula tu. Mmg masam. Mkn lah dgn potong kecil. Kurang gatalnya. Jika awak amalkan diet less carbohydrates no sugar, lg kurang gatal. Bakteria suka manis2.

Dr suggest ubat2 nie ke sis? tyme wat swab hri tu positive candida ke?